De Zwangerschapscursus Groningen

Wil jij een vlotte, soepele, ontspannen en gezonde bevalling?

Wil jij ontspannen en vol vertrouwen uitkijken naar de geboorte van jullie baby? Wil je vlotter, soepeler en fitter bevallen? Wil jij graag dat je baby op een rustige en liefdevolle manier ter wereld komt? En wil jij je na de bevalling fit voelen en er met een goed gevoel op terug kunnen kijken? Lees dan even verder.

Jij bent zwanger en op zoek naar een manier je optimaal voor te bereiden op de geboorte van jullie baby. Mijn cursus biedt jou een totaalpakket aan voorbereiding en is daarmee de meest complete zwangerschapscursus van het noorden. Omdat ik je in de cursus niet alleen fysiek, maar ook vooral mentaal en emotioneel voorbereid op deze bijzondere levenservaring. Ontspanning, vertrouwen, kennis (over geboorte, over je opties, over je lichaam)… Ze zorgen er samen met de fysieke oefeningen (ademhaling, houdingen, voeding, beweging, massage) voor dat je de geboorte goed voorbereid (fysiek en mentaal), zelfverzekerd en ontspannen tegemoet treedt. Ik heb hiervoor al mijn opgedane kennis uit de (bekken)fysiotherapie, mindfulness, Spinning Babies en HypnoBirting gebundeld tot dit unieke concept.

Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1

Iedere zwangere vrouw kan mijn cursus volgen. Of je nu thuis, in het ziekenhuis of een geboortecentrum gaat bevallen, dat maakt niet uit. Of je je eerste kindje verwacht of je vierde, elke geboorte is uniek en vraagt om een goede voorbereiding. Mijn cursus is bij elke geboorte toepasbaar. Ook bij een keizersnede.

Mijn cursus is een partnercursus. Dat betekent dat jij als zwangere vrouw de cursus samen met je geboortepartner volgt (dit kan ook je moeder/zus/vriendin/doula zijn). Het is geen samen-zwanger-pufklasje, maar een cursus die je voorziet van feitelijke en complete informatie en praktische tools. In de cursus is er volop aandacht voor de rol van de geboortepartner. Deze is namelijk essentieel. Als partner leer je hoe je de zwangere vrouw kunt ondersteunen in elke fase van de bevalling, hoe je haar kunt helpen ontspannen, maar ook hoe je jullie wensen rondom de geboorte kenbaar maakt aan de geboortezorgverlener. Een vrouw die tijdens de gehele bevalling gesteund wordt door haar geboortepartner, kijkt over het algemeen positiever terug op haar bevalling.

Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1

Elke baby zou in een sfeer van ontspanning, liefde en warmte geboren moeten worden. En ja, dat kan echt bij (nagenoeg) elke bevalling! Hoe…. dat leer je in mijn cursus.

De voordelen van Hypnobirthing die ik gebruik in mijn cursus:

 • Je doorbreekt het angst-spanning-pijnsyndroom voor, tijdens en na de bevalling, zodat je ontspannen blijft en een vlottere, soepelere geboorte kunt ervaren
 • De geboortepartner heeft een actieve rol in het geboorteproces
 • Je leert wat je kunt doen om je baby in de optimale geboortepositie te laten komen, wat de kans op een vlotte en soepele geboorte vergroot
 • De pre,- peri- en postnatale binding met je kindje krijgt volop aandacht, wat de hechting met je baby ten goede komt
 • De cursus voorziet je van complete en feitelijke informatie over geboorte, zodat je de keuzes kunt maken die bij jullie als gezin passen
 • Je leert regie te nemen en houden over jouw bevalling, waardoor je er over het algemeen goed op terug kunt kijken
 • Je maakt gebruik van je natuurlijke geboorte-instincten, wat de kans op een makkelijke, vlotte en natuurlijke geboorte vergroot en waardoor je minder uitgeput raakt
 • Je baby krijgt een “zachte landing”in de voor hem/haar zo nieuwe wereld

Waarom mindset zo belangrijk is

Al van jongs af aan wordt ons verteld dat bevallen spannend is en pijnlijk en een zware beproeving. Ik leer je in mijn cursus waar deze overtuigingen vandaan komen en waarom ze niet reëel zijn.

Een positieve mindset ten aanzien van bevallen gaat je helpen meer te genieten van je zwangerschap en je te verheugen op de bevalling. Bovendien, en dat is natuurlijk het belangrijkste, gaat een positieve mindset je helpen te ontspannen, waardoor je de hormonen oxytocine en endorfine gaat aanmaken. En laat dat nou juist de hormonen zijn die ervoor zorgen dat de bevalling vlot en soepel kan verlopen. Overtuigingen zitten vaak diep geworteld in ons systeem. Dat maakt het niet altijd makkelijk om deze om te zetten in een positieve mindset. Ik gebruik hiervoor in mijn cursus technieken uit de HypnoBirthing, Mindfulness en NLP.

“Hypno” in HypnoBirthing komt van “zelfhypnose”, maar je zou het ook diepe ontspanning of meditatie kunnen noemen. Het is een staat van zijn waarbij je heel gefocust bent op 1 ding en tegelijkertijd lekker ontspannen. Ieder van ons is weleens in zelfhypnose geweest. Vergelijk het met het lezen van een spannend boek. Je zit helemaal in het verhaal en hoort even niets anders om je heen. Je voelt niet of je het warm hebt of koud en bent je even niet bewust van de tijd. Je bent heel erg gefocust op het verhaal en voelt je heerlijk ontspannen. Maar je bent niet “weg”. Als iemand je roept, zul je wel gewoon reageren. Je kunt je misschien wel voorstellen dat deze vorm van ontspanning (of zelfhypnose dus) ook erg helpend kan zijn tijdens de bevalling.

Boek een cursus

Mijn zwangerschapscursus is een zeer compleet pakket van fysieke, praktische, mentale en emotionele voorbereiding en daarmee de meest complete zwangerschapscursus van het noorden. Al mijn kennis vanuit de (bekken)fysiotherapie, mindfulness, HypnoBirthing en Spinning Babies heb ik voor jou gebundeld in dit unieke concept. Zodat jij ervan verzekerd bent de bevalling optimaal voorbereid in te gaan.

In de groepscursus in Groningen, leer je in een groep van maximaal 5 stellen hoe je je optimaal voorbereidt op jouw bevalling. Mindset, ontspanning, praktische voorbereiding en fysieke voorbereiding komen aan bod. De cursus is volledig verzorgd met hapjes, drankjes, een werkboek, audiobestanden en links. De cursus is voor jou en je geboortepartner samen, maar kan ook alleen gevolgd worden.

Tijdens deze 3 sessies van 2, 5 uur bij mij thuis, leer ik jou en je geboortepartner alles wat je wilt weten over geboorte. Alles uit de cursus komt aan bod. Daarnaast is er in de privé- cursus veel ruimte voor eigen inbreng en vragen.

In de eendaagse groepscursus in Groningen, leer je in een groep van maximaal 5 stellen hoe je je optimaal voorbereidt op jouw bevalling. Mindset, ontspanning, praktische voorbereiding en fysieke voorbereiding komen aan bod. De cursus is volledig verzorgd met hapjes, drankjes, lunch, een werkboek, audiobestanden en links. De cursus is voor jou en je geboortepartner samen, maar kan ook alleen gevolgd worden.

Het Total Care pakket biedt jou complete begeleiding en ontzorging tijdens jouw zwangerschap en kraamtijd. Na de complete groepscursus, word jij vanaf jouw verlof tot aan jouw bevalling door mij persoonlijk begeleid. Vanaf jouw verlof kom je elke week langs om samen met mij alle oefeningen door te nemen, zodat je zeker weet dat je alle geleerde informatie en oefeningen op de juiste manier in de praktijk brengt. Als tijdens een van de controles bij jouw verloskundige of in het ziekenhuis blijkt dat onvoorziene zaken zich voordoen, hebben wij contact om samen na te denken over je opties en mogelijkheden in deze nieuwe situatie. Mocht jouw baby in stuit of overdwars liggen, kom jij langs voor mijn stuitbehandeling.  Na de bevalling kom ik bij jou thuis met een verwenpakket en spreken we samen de bevalling door. Vervolgens leer ik jou hoe je je kindje kunt dragen in de draagdoek en vertel ik je meer over een veilige hechting tussen jou en je baby.

Liever een Total Care Pakket met een privé- cursus in plaats van de groepscursus? Dat kan! De meerprijs hiervoor bedraagt €130,00.

Naar wens is dit pakket aan te vullen met een privé- cursus babymassage. Extra kosten hiervoor zijn € 199 euro (normaal kost deze cursus €219,00)

Het Total Care Plus pakket biedt jou complete begeleiding en ontzorging tijdens jouw zwangerschap en kraamtijd. Na de complete groepscursus, word jij vanaf jouw verlof tot aan jouw bevalling door mij persoonlijk begeleid. Naast het standaard cursusmateriaal krijg je van mij een geboortebal, een Rebozo- doek en affirmatiekaarten. Vanaf jouw verlof kom je elke week langs om samen met mij alle oefeningen door te nemen, zodat je zeker weet dat je alle geleerde informatie en oefeningen op de juiste manier in de praktijk brengt. Als tijdens een van de controles bij jouw verloskundige of in het ziekenhuis blijkt dat onvoorziene zaken zich voordoen, hebben wij contact om samen na te denken over je opties en mogelijkheden in deze nieuwe situatie. Mocht jouw baby in stuit of overdwars liggen, kom jij langs voor mijn stuitbehandeling. Indien wenselijk ben ik jou tot steun tijdens de bevalling.  Na de bevalling kom ik bij jou thuis met een verwenpakket en spreken we samen de bevalling door. Vervolgens leer ik jou hoe je je kindje kunt dragen in de draagdoek en krijg jij van mij een draagdoek naar keuze. Ik vertel je alles over een veilige hechting tussen jou en je baby in een privé cursus babymassage bij mij thuis.

Liever een Total Care Pakket met een privé- cursus in plaats van de groepscursus? Dat kan! De meerprijs hiervoor bedraagt €130,00.

Naar wens is dit pakket aan te vullen met een privé- cursus babymassage. Extra kosten hiervoor zijn € 199 euro (normaal kost deze cursus €219,00)

Tarieven

 • Groepscursus € 299,00
 • Privé-cursus ( 3x 2,5 uur) € 429,00
 • Eendaagse groepscursus € 199,00
 • Total Care Pakket € 699,00
 • Total Care Plus Pakket €949,00
Boek een cursus