Kindermassage

Leer hoe je je kindje kunt helpen ont-prikkelen na een drukke dag op school.

Superdruk. Veel huilen. Hard praten. Niet luisteren. Super beweeglijk zijn. Niet in slaap kunnen vallen. Niet kunnen concentreren. Vaak zijn dit tekenen van overprikkeling. Jonge schoolgaande kinderen hebben veel te verwerken. Omgevingsgeluiden, gevoelens van andere kindjes uit de klas, nieuwe informatie, groepsprocessen. Daarnaast zijn er nog de zwemles, BSO en speelafspraakjes. Het kan moeilijk zijn voor deze kinderen om na een dag vol prikkels rustig in slaap te vallen. Meditatie en massage helpen hier heel goed bij. Ik geef je tools om je kindje te helpen ontspannen door middel van massage, meditaties en het inbouwen van helpende rituelen.

In mijn cursus kindermassage leer ik je technieken aan voor het masseren van het hoofd, de ledematen, de buik, de rug en de voeten.

Maar nog veel belangrijker: Ik leer je dit op een manier te doen die je kindje helpt te ontspannen, beter in contact met zijn/haar lijf te komen en alle gedachten even lekker los te laten. Heel belangrijk in een tijd waarin er al op jonge leeftijd van alles moet en er ontzettend veel prikkels te verwerken zijn.

Je maakt liefdevol contact met elkaar en leert samen te genieten van ontspanning.

Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1
Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1

Ontspanning door massage is goed voor de gezondheid:

  • Het zorgt ervoor dat je minder adrenaline en cortisol aanmaakt en dus minder stress ervaart
  • Het stimuleert de aanmaak van fijne hormonen zoals oxytocine (het knuffel/liefdes/onstpannings/hechtings- hormoon) en endorfine (ook wel bekend van de runners-high: ons lichaamseigen pijnstillende hormoon)
  • Het zorgt ervoor dat de hartslag, bloeddruk en ademtempo verlagen
  • Het verbetert je lichaamsbewustzijn
  • Het draagt bij aan een positief zelfbeeld
  • Het draagt bij aan jullie hechtingsrelatie

Boek een cursus

Tijdens mijn lessen kindermassage maak ik gebruik van ondersteunende essentiële oliën en muziek. Als naslagwerk krijg je van mij een werkboek mee en twee kindermeditaties om thuis mee aan de slag te gaan.

Boek een cursus

Tarieven

  • Cursus 2 weken ( 2×2 uren) € 119,00 per ouder&kind
  • Workshop kindermassage anderhalf uur € 89,00 per ouder&kind