Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage: extra aandacht voor jezelf, je lijf en de zwangerschap is geen overbodige luxe. Hoe voelt je lichaam nu eigenlijk aan? Tijdens al deze veranderingen? Kan je haar nog volgen? Ben je thuis in je zwangere lijf?

Meer uit je hoofd, in je lijf zakken is juist nu erg helpend. Het helpt je in je zwangerschap, maar ook straks tijdens de bevalling en daarna in het moederschap.

Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1

Een bijzonder tijd

De zwangerschap is een bijzondere en ook spannende tijd. Tijdens je zwangerschap kun je van alles tegenkomen, zowel in je lijf als mentaal en emotioneel. Denk bijvoorbeeld aan onrustige benen, bekkenpijn, hoofdpijn of pijn in je onderrug of schouders. Maar ook zorgen over de bevalling of de toekomst. Je lichaam en geest zijn hard aan het werk alle veranderingen die de zwangerschap met zich meebrengt in goede banen te leiden. Geen wonder dus dat je sneller moe bent en meer rust nodig hebt.

Luisteren naar wat je lichaam vertelt

Ook een gevoel van trots is op zijn plaats. Want hoe bijzonder waartoe jouw lichaam in staat is?! Extra aandacht voor jezelf, je lijf en de zwangerschap is geen overbodige luxe. Hoe voelt je lichaam nu eigenlijk aan? Tijdens al deze veranderingen? Kan je haar nog volgen? Ben je thuis in je zwangere lijf? Meer uit je hoofd, in je lijf zakken is juist nu erg helpend. Het helpt je in je zwangerschap, maar ook straks tijdens de bevalling en daarna in het moederschap. (weer) Leren luisteren naar wat je lichaam je vertelt: Wat heeft ze nodig? Hoe reageert je lijf op bepaalde situaties? Want als je daar naar kunt luisteren komt dat de bevalling ten goede en leer je beter aanvoelen wat in het moederschap werkt voor jou.

De positieve effecten een zwangerschapsmassage

Massage tijdens de zwangerschap heeft veel bewezen positieve effecten. Zo stimuleert het de doorbloeding in je hele lijf en daarmee ook de aan- en afvoer van voedings- en afvalstoffen, ook naar je kindje. Aanraking stimuleert de aanmaak van oxytocine. En hoe meer je daarvan aanmaakt in de zwangerschap, hoe meer oxytocine- receptoren op je baarmoeder. Hierdoor kan de bevalling vlotter verlopen. Massage verlaagt je algehele stresssysteem. Hoe minder stress in de zwangerschap, hoe minder stress ook voor je kindje. Uit onderzoek is gebleken dat minder stress in de zwangerschap ervoor zorgt dat je kindje ook in de rest van zijn/haar leven minder gevoelig is voor stress. Ook voor jezelf en de aanstaande bevalling is dit gunstig. Want als je stresssysteem rustig is, kun je tijdens de bevalling gemakkelijker helpende hormonen aanmaken.

Heb je vragen? Stuur me een appje
zwangerschapsmassage Laura

Fysiek en mentaal flexibel

Bovendien maakt ontspanning je flexibel. Zowel fysiek als mentaal. Weefsel is soepel, waardoor je baby’tje makkelijker geboren kan worden. Daarnaast ben je beter in staat mee te laveren met de (mogelijk onverwachte) wendingen die de bevalling neemt. Tijd voor jezelf nemen in de zwangerschap is erg belangrijk. Straks in het moederschap ben je snel geneigd jezelf te vergeten. Maar als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je er ook minder zijn voor je kindje. Als je in je zwangerschap al tijd voor jezelf vrij maakt, helpt dat je straks ook jezelf niet te vergeten. Je herkent signalen van vermoeidheid beter als je nu al meer thuis raakt in je lichaam. Zwangerschapsmassage is wat ik jou en je kindje gun en ik hoop jij jezelf ook!

Zwangerschaps-
behandelingen

Voor onze zwangerschapsmassages kun je terecht bij Laura. Zij is sinds een aantal jaren massagetherapeut, gespecialiseerd in zwangerschaps- en post partum massages. Voor de zwangerschapsmassages maken we gebruik van een fijne warme ruimte in het centrum van de stad Groningen. Een massage bij jou thuis in je eigen vertrouwde omgeving kan ook.

Tarieven

  • Zwangerschapsmassage behandeling bestaande uit intake, massage van een uur en nazit: € 72,00
  • Reeks van drie massagebehandelingen: € 200,00
  • Voor de behandelingen aan huis wordt een meerprijs van € 10,00 per behandeling gerekend.
  • Prijzen zijn inclusief btw en exclusief eventuele reiskosten (19 ct/km)
Een massage boeken? Neem contact me op

Dit vind je vast ook interessant:

Bekijk de data van de zwangerschap groepscursus
Prive cursussen, lessen en consulten