De Zwangerschapscursus Groningen

De complete zwangerschapscursus in Groningen.

 • Ontspannen en zonder angst uitkijken naar de geboorte van je baby
 • Vlotter, soepeler en fitter bevallen
 • Een rustige en liefdevolle start voor jouw baby

Klinkt goed? Lees dan even verder.

Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1
Bekijk de 1-daagse cursusdata & boek de cursus
Bekijk de 4-weekse cursusdata & boek de cursus

Deze zwangerschapscursus Groningen is gemaakt in samenwerking met verloskundigen, psychologe, voedings- en hormooncoach, lactatiekundige en fysiotherapeut. De cursus biedt jou een totaalpakket aan voorbereiding op jouw bevalling en is daarmee een super complete zwangerschapscursus in Groningen. In deze cursus wordt je niet alleen fysiek, maar ook mentaal, praktisch en emotioneel voorbereid op deze bijzondere levenservaring.

 • Ontspanning (fysiek en mentaal)
 • Kennis (over geboorte, over je lichaam, over je opties)
 • Fysieke voorbereiding (ademhaling, houding, beweging, voeding, massage)
 • Mindset training (voor een helpende mindset ten aanzien van bevallen)

Ze zorgen er samen voor dat je de bevalling optimaal voorbereid, zelfverzekerd en ontspannen tegemoet treedt. Hiermee vergoot je je kans op een vlotte en soepele bevalling, waar je met een goed gevoel op terug kijkt.

De afgelopen vier jaar heb ik verschillende opleidingen gedaan om mij te verdiepen in de fysiologie van bevallen, mindsettraining en de invloed van het volgen van de fysiologie en de juiste mindset op de uitkomst van de bevalling. De belangrijkste aspecten van deze opleidingen heb ik, samen met kennis van experts van buitenaf, gebundeld tot deze unieke en zeer complete zwangerschapscursus in Groningen.

 • Verloskundige kennis
 • Mindfulness
 • ZwangerFit
 • HypnoBirthing
 • (bekken)fysiotherapie
 • Spinning Babies en Rebozo

Komen allemaal samen in deze complete zwangerschapscursus in Groningen.

Iedere zwangere vrouw kan mijn cursus volgen. Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, dat maakt niet uit. Of je je eerste kindje verwacht of je vierde, elke geboorte is uniek en vraagt om een goede voorbereiding. Mijn cursus is bij elke geboorte toepasbaar. Ook bij een keizersnede.

Partnercursus

De cursus is een partnercursus. Dat betekent dat jij als zwangere vrouw de cursus samen met je geboortepartner volgt (dit kan ook je moeder/zus/vriendin/doula zijn). Het is geen samen-zwanger-pufklasje, maar een cursus die je voorziet van feitelijke en complete informatie en praktische tools. Er is volop aandacht voor de rol van de geboortepartner. Deze is namelijk essentieel. Als partner leer je hoe je de zwangere vrouw kunt ondersteunen in elke fase van de bevalling, hoe je haar kunt helpen ontspannen, maar ook hoe je jullie wensen rondom de geboorte kenbaar maakt aan de geboortezorgverlener. Een vrouw die tijdens de gehele bevalling gesteund wordt door haar geboortepartner, kijkt over het algemeen positiever terug op haar bevalling.

Bekijk de 1-daagse cursusdata & boek de cursus
Bekijk de 4-weekse cursusdata & boek de cursus
Zwangershcapscursus Groningen

De voordelen van mijn zwangerschapscursus:

 • Je doorbreekt het angst-spanning-pijnsyndroom voor, tijdens en na de bevalling. Hierdoor blijf je je ontspannen en kun je eeneen vlottere ensoepelere geboorte ervaren
 • De geboortepartner heeft een actieve rol in het geboorteproces
 • Je leert wat je kunt doen om je baby in de optimale geboortepositie te laten komen. Dit vergroot de kans op een vlotte en soepele geboorte vergroot
 • Er is aandacht voor het bewustzijn van je baby in de buik
 • Je leert regie te nemen en houden over jouw bevalling, waardoor je er goed op terug kunt kijken
 • De cursus voorziet je van complete en feitelijke informatie over geboorte. Zo kun je de keuzes kunt maken die bij jullie als gezin passen
 • Door gebruik te maken van je natuurlijke geboorte-instincten vergroot je de kans op een makkelijke, vlotte en natuurlijke geboorte. 
 • Je baby wordt geboren in een warme, gezonde en liefdevolle sfeer
Bekijk de 1-daagse cursusdata & boek de cursus
Bekijk de 4-weekse cursusdata & boek de cursus

Waarom mindset zo belangrijk is

Al van jongs af aan wordt ons verteld dat bevallen spannend is en pijnlijk en een zware beproeving. Ik leer je in mijn cursus waar deze overtuigingen vandaan komen en waarom ze niet jouw realiteit hoeven zijn.
Een positieve mindset ten aanzien van bevallen gaat je helpen meer te genieten van je zwangerschap en je te verheugen op de bevalling. Bovendien helpt een positieve mindset je te ontspannen. Hierdoor maak je de  hormonen oxytocine en endorfine aan en laat dat nou juist de hormonen zijn die ervoor zorgen dat de bevalling vlot en soepel kan verlopen. Als je je richt op de mooie aspecten van bevallen, zul je deze onbewust vergroten en verdwijnen ongemakken meer naar de achtergrond. Meerdere onderzoeken hebben dit inmiddels uitgewezen. Overtuigingen zitten vaak diep geworteld in ons systeem. Dat maakt het niet altijd makkelijk om deze om te zetten in een positieve mindset. In mijn cursus gebruik ik technieken uit de HypnoBirthing, Mindfulness en NLP.

HypnoBirthing

“Hypno” in HypnoBirthing komt van “zelfhypnose”, maar je zou het ook diepe ontspanning of meditatie kunnen noemen. Het is een staat van zijn waarbij je heel gefocust bent op 1 ding en tegelijkertijd lekker ontspannen. Ieder van ons is weleens in zelfhypnose geweest. Vergelijk het met het lezen van een spannend boek. Je zit helemaal in het verhaal en hoort even niets om je heen. Je voelt niet of je het warm of koud hebt, je bent niet bewust van de tijd en voelt je heerlijk ontspannen. Maar je bent niet “weg”. Als iemand je roept, reageer je wel gewoon. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat deze vorm van ontspanning (of zelfhypnose dus) erg helpend kan zijn tijdens de bevalling.

Algemene informatie

Covid-19 update:

Vanaf 1 juni gaan de groepscursussen weer door. Natuurlijk houd ik mij aan de corona- maatregelen en daarom zijn de  groepen iets kleiner dan gebruikelijk ( max. 4 stellen per groep voor de 4 weekse en max. 4 stellen voor de eendaagse groepscursus). Dit om de anderhalve meter regel te kunnen waarborgen. Ik zorg voor voldoende desinfecterende middelen en verzoek een ieder thuis te blijven bij klachten.

De privé-cursus kan, zolang zowel jullie als ik gezond zijn, gewoon doorgaan, met de anderhalve meter afstand en handhygiëne in acht genomen.

Tarieven

 • Groepscursus: € 299,00
 • Privé-cursus ( 3x 2,5 uur): € 449,00
 • Eendaagse groepscursus: € 199,00

In de complete groepscursus in Groningen, leer je in een groep van maximaal 5 stellen hoe je je optimaal voorbereidt op jouw bevalling. Mindset, ontspanning, praktische voorbereiding en fysieke voorbereiding komen aan bod. De cursus is volledig verzorgd met hapjes, drankjes, een werkboek, audiobestanden en links. De cursus is voor jou en je geboortepartner samen, maar kan ook alleen gevolgd worden.

Tijdens deze 3 sessies van 2, 5 uur bij mij thuis, worden jij en je geboortepartner optimaal voorbereid op de bevalling. Fysiek, mentaal en praktisch. Er is in de privé- cursus veel ruimte voor eigen inbreng en vragen.

In de eendaagse groepscursus in Groningen, leer je in een groep van maximaal 5 stellen hoe je je optimaal voorbereidt op jouw bevalling. Mindset, ontspanning, praktische voorbereiding en fysieke voorbereiding komen aan bod. Je krijgt handvaten waar je vervolgens thuis verder mee aan de slag kunt. Je krijgt hiervoor uitgebreid naslagwerk mee naar huis. De cursus is volledig verzorgd met hapjes, drankjes, lunch, een werkboek, audiobestanden en links. De cursus is voor jou en je geboortepartner samen, maar kan ook alleen gevolgd worden.