Ligt jouw kindje in stuitligging? Moxa- therapie en Spinning Babies kan helpen.

Stuitconsult

De combinatie van Moxa- therapie en Spinning Babies is bewezen effectief en bovendien pijnloos en zacht voor zowel jou als je baby. Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat Moxa- therapie de kans op draaien naar hoofdligging vergroot. Bovendien vergroot het de kans van slagen van een versie in het ziekenhuis.

We beginnen het stuitconsult met een voet- en buikmassage (indien gewenst) om te ontspannen. Daarna leer ik jou (en evt. je partner) de oefeningen van Spinning Babies. Als laatste pas ik Moxa- therapie bij je toe en leg ik je uit hoe je dit daarna zelf thuis kunt gaan toepassen. Je krijg hiervoor een doosje met Moxa- sticks mee naar huis.

Moxa-therapie 

Moxa-therapie is een behandeling waarbij wordt gewerkt met verwarmde moxa-sticks, gemaakt van bijvoetkruit. Door deze sticks bij een bepaald punt op de voet te houden , komt er ruimte in de baarmoeder en wordt je baby uitgenodigd te gaan draaien.

Spinning Babies 

Spinning Babies is een methode die is ontwikkeld door gynaecologen, chiropractors, orthopeden, verloskundigen en fysiotherapeuten in de Verenigde Staten. Door verschillende oefeningen en veranderingen in leefstijl, ontstaat er meer ruimte en symmetrie in jouw bekken en baarmoeder. Als fysiotherapeut kan ik jou hierover gedegen advies geven. Door verbetering in symmetrie en leefstijl heeft jouw baby meer kans van stuitligging naar de optimale geboortepositie te draaien. Dit vergroot de kans op een vlotte en soepele bevalling. 

Plan een stuitconsult
Heb je vragen? Stuur me een appje

Boek een stuitconsult

Voor een stuitconsult probeer ik altijd zo snel mogelijk tijd vrij te maken, om jouw baby zo veel mogelijk tijd te geven naar de optimale geboortepositie draaien. Na een consult voor stuitligging kun je thuis zelf met de Moxa- therapie en Spinning Babies aan de slag.

De kans van slagen van Moxa- therapie is gemiddeld 50%. Daarin spelen veel factoren een rol, zoals eerste of volgend kindje, hoeveelheid vruchtwater, soort stuitligging en overige fysieke factoren.

Draait je kindje in de periode na het stuitconsult niet? Dan plannen we (indien gewenst) een telefonisch consult in om de verschillende opties (vaginale stuitbevalling of keizersnede) en adviezen (bevalhoudingen, voorbereiding keizersnede) te bespreken. Dit kan jou helpen keuzes te maken waar jij je goed bij voelt en met vertrouwen de geboorte van je kindje tegemoet te gaan.

Plan een stuitconsult
Heb je vragen? Stuur me een appje

Tarief stuitconsult

De prijs voor een stuitconsult is €129,00. Dit is voor een stuitconsult van twee uren inclusief naslagwerk en moxa- sticks, zodat je er daarna thuis mee aan de slag kunt.

Let op: De kans van slagen bij een stuitconsult is ongeveer 50%.

Voor een stuitconsult kom je bij mij op de praktijk aan de Noorderbinnensingel 14B in Groningen.