Hey aanstaande mama! Wil jij mentaal en fysiek optimaal voorbereid en met vertrouwen uit kunnen kijken naar jouw aankomende bevalling?

 • Kun jij wel wat meer vertrouwen gebruiken in jouw aankomende bevalling?
 • Wil jij volledig geïnformeerd zijn over jouw opties en wat je te wachten staat?
 • Wil je weten hoe je regie houdt over jouw bevalling, ook als het anders loopt?
 • Wil jij je ook fysiek optimaal voorbereiden op je bevalling?
 • Niet in een groepscursus, maar gewoon vanaf de bank samen met je partner alle informatie en tools tot je nemen?
 • Dat je partner ook precies weet wat hij/zij kan doen om jou tijdens je bevalling te ondersteunen?
 • Zelf een geschikt moment kiezen voor de lessen en de oefeningen?
 • Alles later nog eens rustig terug kunnen kijken?
online zwangerachapscursus

Mijn uitgebreide online zwangerschapscursus, gemaakt in samenwerking met andere experts zoals verloskundigen, lactatiekundige, psycholoog en voedingsdeskundige, volg je gewoon in je joggingbroek vanaf de bank. Op een door jou gekozen moment, in jouw eigen vertrouwde omgeving en in je eigen tempo. De cursus zit bomvol informatie in de vorm van videolessen (30), audiobestanden, oefeningen voor jou, je partner en jullie samen, invultemplates, downloads en een uitgebreid e- book (100 pagina’s). Mijn cursus heeft geen aparte online leeromgeving of Facebookgroep, maar alles overzichtelijk gebundeld en te volgen wanneer jij dat wilt. Je hebt een onbeperkt aantal maanden toegang tot de cursus. Of je nu de wens hebt voor een thuisbevalling of gaat bevallen in het ziekenhuis, voor de eerste of de vierde keer moeder wordt; deze cursus is voor iedereen een waardevolle voorbereiding!

 • Kennis over geboorte, jezelf en je lichaam
 • Tools voor ontspanning en ademhaling
 • Info over voeding, suppletie, houding, beweging en het optimaliseren van de geboortepositie
 • Weten hoe je regie oer je bevalling neemt en behoudt, ook als het anders loopt
 • Weten wat je kunt doen om de weeën goed door te komen
 • Technieken voor je partner (bv pijndemping tijdens de weeën, het bewaren van de rust, het nemen van beslissingen, communicatie met de zorgverlener en het geven van mentale kracht en steun)
 • Het maken van een goed geboorteplan

Ze zorgen in de cursus samen voor een uitgebreide fysieke en mentale voorbereiding op jouw bevalling.

Inhoud van de online zwangerschapscursus:

Module 1:

In deze module van de cursus, bestaande uit e-boek, invultemplate, oefening en video’s, maak je kennis met de insteek van de cursus. Vanuit welke visie wordt zwangerschap en bevallen benaderd en welke invalshoeken worden er gebruikt? Verder leer je alles over zwangerschap en geboorte vandaag de dag. Je leert over de verschillende benaderingen van zwangerschap en bevallen (medisch en fysiologisch) en over de invloed van jouw gedachten en overtuigingen op het verloop van de bevalling. Ook ga je alvast nadenken over hoe jij jouw bevalling het liefst wilt ervaren. Je gaat een mindmap maken en denkt samen met je partner na over wat je nog moet regelen om deze bevalling voor jezelf te realiseren. Je hebt meer invloed op het verloop van je bevalling dan je nu misschien denkt!

Boek jouw online zwangerschapscursus
Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1
online zwangerschapscursus

Module 2:

In deze module van de cursus leer je alles wat je moet weten over je mentale voorbereiding op de bevalling. Je krijgt meer inzicht en vertrouwen in je lijf, het geboorteproces en het belang van ontspanning. Waarom zien we over het algemeen zo op tegen de bevalling? Is dat eigenlijk wel terecht en kan het ook anders? Wat kan je partner hierin voor je betekenen? En je verloskundige? Wat heb je hierin van jezelf en hen nodig? Je leert over:

 • Jouw bewuste en onbewuste overtuigingen ten aanzien van bevallen en hoe je deze positief kunt beïnvloeden middels mindsettraining en mindfulness
 • Het hoe en waarom van fysieke en mentale ontspanning
 • Welke ademtechnieken jou het beste ondersteunen tijdens elke fase van de bevalling

Er wordt gebruik gemaakt van ondersteunend beeldmateriaal, video’s, audiobestanden, oefeningen, visualisaties, affirmaties en verloskundige kennis en informatie.

Boek jouw online zwangerschapscursus

Module 3:

In deze module van de cursus leer je alles met betrekking tot de fysieke voorbereiding op je bevalling in de zwangerschap. We weten namelijk dat dat, naast het aanmaken van de geboortehormonen, van grote invloed is op je bevalling. Wanneer je fitter je bevalling ingaat, zal je bevalling vlotter verlopen en herstel je na de bevalling sneller. Beweging helpt je te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. Een juiste lichaamshouding kan klachten voorkomen en zelfs doen verdwijnen. Bovendien helpen houding en beweging je baby in de optimale geboortepositie te laten komen. En specifiek dát is van grote invloed op het verloop (de pijn en de duur) van je bevalling. De juiste voeding en beweging kunnen zwangerschapsklachten verminderen. Je leert over:

 • Voeding & Suppletie (ism voedings- en hormooncoach) in de zwangerschap
 • Houding & Beweging (ism fysiotherapie en sportcoach) in de zwangerschap
 • Hoe voorkom je uitscheuren? (met wetenschappelijke onderbouwing)
 • Hoe optimaliseer je de geboortepositie bij je baby (met fysiotherapie en Spinning Babies)
 • Wat draagt bij aan een vlotte en soepele geboorte?
Boek jouw online zwangerschapscursus
Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1
online zwangerschapscursus

Module 4:

In deze module van de cursus leer je alles over geboorte in de praktijk. Ik neem je stap voor stap mee in de aankomende bevalling. Kennis hierover maakt je minder onzeker. Je weet beter wat je te wachten staat. Ook je partner weet wat hij/zij ongeveer kan verwachten tijdens de bevalling en wat hij/zij voor jou kan doen. Je zult fases herkennen, wat houvast geeft. Kennis hierover geeft vertrouwen! Onder andere de volgende vragen worden beantwoord:

 • Hoe weet ik of mijn bevalling echt begonnen is?
 • Welke fases doorloop ik tijdens de bevalling en hoe kan ik mijn lichaam hierin het beste ondersteunen?
 • Wat kan mijn partner voor me doen in de verschillende fases van de bevalling?
 • Wat voor houdingen zijn helpend tijdens de bevalling?
 • Wat als het anders loopt?
 • Welke keuze heb ik bij een inleiding en een keizersnede?
 • Hoe behoud ik regie over mijn bevalling, ook als het anders loopt?
 • Wat zijn mijn opties mbt pijnstilling?
 • Hoe zat het ook alweer met de navelstreng en de placenta?

Ook in deze module van de cursus wordt er gebruik gemaakt van ondersteunende video’s en foto’s en wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Boek jouw online zwangerschapscursus

Module 5:

Deze module van de cursus geeft je alle informatie over de periode na de geboorte van je baby.

 • Het gouden uur na de geboorte van je baby: Welke ontwikkeling maakt je baby door in dit belangrijke eerste uur? Waar moet je op letten bij je baby? Hoe geef je je baby de best mogelijke start in deze voor hem/haar zo nieuwe wereld?
 • Wat gebeurt er met de navelstreng en placenta?
 • Waar heeft je baby behoefte aan in de eerste periode na de geboorte?

Na het volgen van deze uitgebreide online zwangerschapscursus zijn jij en je partner optimaal voorbereid op de komst van jullie kindje.

Boek jouw online zwangerschapscursus

Boek jouw online zwangerschapscursus

Boek jouw online zwangerschapscursus

Boek nu jouw uitgebreide online zwangerschapscursus boordevol informatie bestaande uit:

 • 92 pagina tellend e-book
 • 5 uitgebreide modules
 • 30 videolessen
 • audiobestanden

Voor €159,00

Voor onbeperkte tijd, onbeperkt toegang. (de cursus wordt vaak deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering)

Boek jouw online zwangerschapscursus
online zwangerschapscursus

Mijn naam is Leonie. Sinds 2016 geef ik zwangerschapscursussen in mijn praktijk voor complementaire geboortezorg in Groningen. Daarvoor werkte ik als fysiotherapeut met vrouwen met zwangerschap gerelateerde klachten. Ik was daarbij ZwangerFit docente en vertelde zwangeren in sportlessen wekelijks over de bevalling. Waar ik toen echter weinig aandacht aan besteedde, was mindset en vertrouwen. Pas toen ik zelf zwanger was en was bevallen, merkte ik wat voor doorslaggevende factoren dat waren. Ik besloot me hier meer in te verdiepen. In 2015 volgde ik de HypnoBirthing Opleiding van Marie Mongan. Een mooi begin. Maar niet compleet. Mijn leerontwikkeling ging verder. En nog steeds. Inmiddels heb ik opleidingen als Spinning Babies, Mindfulness, NLP, Fysiologisch begeleiden tijdens de bevalling en nog veel meer kunnen bijschrijven op mijn CV.

Door mijn werk als doula zie ik maandelijks heel uiteenlopende bevallingen in de praktijk. Ik zie wat een vrouw en haar partner goed helpt de bevalling door te komen. Ik zie hoe er wordt gewerkt bij de verschillende verloskundigenpraktijken en in het ziekenhuis. Deze jarenlange ervaring heb ik meegenomen bij de ontwikkeling van mijn cursus.

Al meer dan 1000 stellen heb ik mogen begeleiden in aanloop naar de geboorte van hun baby. Al hun ervaringen heb ik, samen met mijn uitgebreide kennis en ervaring en de kennis van experts van buitenaf, gebundeld tot deze zeer uitgebreide online zwangerschapscursus. Het is een cursus die je kunt volgen samen met je partner. Het is een bevallingscursus die zorgt voor meer vertrouwen in je lijf, in jezelf en in het geboorteproces.

De geboorte van je baby is een ervaring die je voor de rest van je leven bij je draagt. Het is een ervaring die jou zal vormen. Het kan een bekrachtigende ervaring zijn, die je meeneemt in het ouderschap. Deze cursus geeft je (weer) toegang tot de wijsheid van je lichaam. Zij weet namelijk allang hoe jij je baby moet baren.

Kijk vooral ook even rond op mijn website om te zien wat ik nog meer doe!

Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1
Boek jouw online zwangerschapscursus

Wat is de optimale voorbereiding?

Een marathon

Een marathon kun je op karakter uitlopen, als je een heel sterke mind hebt. Je kunt hem ook uitlopen op puur fysieke kracht. Maar de combinatie van beide levert je de beste ervaring op. Zo werkt het ook voor je bevalling.

Plan A tm Z

Bereid je niet alleen voor op het best- case- scenario. Hoewel je mag hopen dat het precies gaat zoals je wilt (en dat gaat het ook geregeld!) en er alles voor in het werk mag stellen de kans op jouw ideale bevalling zo groot mogelijk te maken, is het verstandig je ook voor te bereiden op een bevalling die anders gaat dan je hoopt.

Je ideale bevalling

Er is een heleboel waar je invloed op hebt tijdens je bevalling en waar je in de voorbereiding mee aan de slag kunt. Meer dan je nu waarschijnlijk denkt. We gaan dan ook eerst uit van jouw meest ideale bevalling. Wat kun jij doen om de kans op deze ideale bevalling zo groot mogelijk te maken? Wat en wie heb je hiervoor nodig? En hoe regel je dat voor jezelf?

Wat als het anders loopt?

Maar er zijn ook dingen die buiten jouw invloedssfeer liggen. En juist ook dan helpt de juiste voorbereiding je er doorheen. Je mindset, de manier van steun die je ontvangt, de juiste begeleiding en communicatie en ook kennis van geboorte in de praktijk gaan het verschil maken tussen een slechte ervaring en een bevalling waar je met een goed gevoel op terug kijkt. We doorlopen in deze bevalcursus samen al deze aspecten van voorbereiding, zodat jij en je partner genoeg tools en kennis hebben om uit te putten als dingen anders lopen.

Je lijf en hoofd doen het samen!

Ook fysieke voorbereiding komt aan bod. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de geboortepositie van je baby grote invloed heeft op het verloop van je bevalling, net als regelmatig bewegen en een optimale gezondheid. Tips voor het optimaliseren van de geboortepositie van je baby komen daarom in de cursus aan bod, net als voeding, suppletie, ontspanning, houding en beweging.

Boek jouw online zwangerschapscursus