Stuitconsult

Ben je zwanger en ligt jouw kindje in stuit of overdwars? Ik help je graag om op een zachte, babyvriendelijke én de meest effectieve manier je kindje te laten draaien.

Ligt jouw baby in stuit of overdwars, maar zie je op tegen een versie in het ziekenhuis? Er zijn zachtere manieren om je baby uit te nodigen naar de optimale geboortepositie te draaien. Deze manieren zijn niet alleen prettiger, maar ook effectiever dan een externe versie. De combinatie van Moxa- therapie en Spinning Babies verdubbelt de kans dat jouw baby alsnog mooi voor de opening komt te liggen. Ik help je hier graag mee.

Moxatherapie en Spinning Babies bij stuitligging

Een moxastick is een staafje dat gemaakt is van gedroogd bijvoetkruid. Het wordt gebruikt om bepaalde energiebanen te stimuleren. De verwarmde moxastick wordt in de buurt van de kleine teen gehouden en verwarmt meridianen in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat er ruimte komt in de baarmoeder en je kindje gemakkelijk naar de ideale geboortepositie kan draaien.

Moxa is een moeder- en babyvriendelijke en bewezen effectieve manier om je baby uit te nodigen met het hoofdje naar beneden te gaan liggen. Ook recent Nederlands onderzoek heeft het positieve effect van Moxatherapie opnieuw vastgesteld.

Moxa therapie kun je gebruiken als tijdens de controle bij de verloskundige rond week 34 blijkt dat je kindje in stuit ligt of overdwars. Moxatherapie doet geen pijn en je kunt na uitleg van mij heel gemakkelijk en veilig zelf thuis toepassen. Moxatherapie verdubbelt de kans dat je baby alsnog naar de ideale geboortepositie gaat draaien en vergroot ook de kans van slagen van een versie door de verloskundige of gynaecoloog.

Spinning babies is een methode die ontwikkeld is door verloskundigen, chiropractors en fysiotherapeuten in de Verengde Staten. Het bestaat uit oefeningen en houdingen die ervoor zorgen dat er meer ruimte komt in het bekken en de buik. Het vergroot de kans dat je baby goed voor de uitgang komt te liggen, wat de kans op een vlotte en soepele geboorte aanzienlijk vergroot.

In mijn stuitconsult combineer ik Moxatherapie met de Spinning Babies methode om de kans zo groot mogelijk te maken dat je kindje met het hoofdje mooi naar beneden gaat liggen.

Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1

Boek een cursus

Kosten voor een stuitbehandeling en consult zijn 99 euro. Dit is voor een consult van ongeveer anderhalf uur, naslagwerk en 1 moxastick. We houden hierna indien nodig contact via whatsapp en als het wenselijk is, kunnen we kosteloos een herhalingsconsult plannen. Soms wordt een deel van deze kosten gedekt door de zorgverzekeraar. Neem even contact op met jouw verzekering om te checken of dit ook voor jou geldt.

Boek een cursus