Als jouw doula ben ik er voor je gedurende jouw hele zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ik breng daarbij een heleboel kennis en jarenlange ervaring mee in de complementaire geboortezorg. Ik ben jouw go-to voor al je vragen.

Leonie WInkel - HypnoBirthing-Noord-Nederland 1

Doula begeleiding

In de zwangerschap zien wij elkaar drie keer uitgebreid. Dit is voorbereiding op maat. Tijdens deze sessies gaan we het volgende doen:

1e sessie:
Uitgebreide kennismaking, zodat jij goed weet wat je van mijn als jouw doula kunt verwachten en ik goed weet wat jouw/ jullie wensen zijn, wat jou helpt je prettig te voelen en wat juist niet en hoe je deze bevalling het liefste wilt ervaren. Ik reik je tools aan om te ontspannen voor tijdens je zwangerschap en straks tijdens je bevalling. Ik leer je wat je kunt doen om de kans zo groot mogelijk te maken dat je baby in de optimale geboortepositie komt te liggen en hoe je op het gebied van voeding, houding, beweging en ontspanning goed voor jezelf zorgt tijdens de zwangerschap. Ik help je na te denken over wat je alvast kunt regelen om de kans zo groot mogelijk te maken dat de bevalling grotendeels loopt zoals jullie dat graag willen.

2e sessie:
Tijdens de tweede sessie neem ik met jullie van begin tot einde de bevalling door. Ik leer je wat je allemaal kunt tegenkomen tijdens je bevalling, hoe je kunt ontspannen, wat helpende ademtechnieken zijn tijdens de weeën en het persen, welke houdingen helpend zijn en wat jouw partner kan doen op het gebied van pijndemping, ontspanning en communicatie met de zorgverlener.

3e sessie:
Tijdens deze sessie bespreken we jullie geboorteplan en krijg je van mij een uitgebreide zwangerschapsmassage.

Tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling ben ik er van begin tot einde voor jou/jullie. Ik geef je vertrouwen, steun en zachtheid. Ik help je door de weeën heen ademen en bewegen. Ik masseer, geef tegendruk, pas acupressuur toe voor ontspanning en pijndemping, zorg voor eten en drinken en het maken van foto’s, spreek je bemoedigend toe en zorg voor een prettige sfeer. Ik ondersteun jouw partner in het bijstaan van jou. Ik ga pas weg als de bevalling en het gouden uur goed en wel achter de rug zijn en ik jullie met een goed gevoel samen kan achterlaten.

In de kraamtijd kom ik bij je langs om je bevalling te bespreken. Ik luister naar hoe jij de bevalling en de eerste tijd met je baby hebt ervaren. Samen ronden we mijn doula- begeleiding af.

Dit mag je van mij als jouw doula verwachten

  • 3 prenatale afspraken
  • Voorbereiding op maat: geboorteplan maken, ontspanning en ademhaling, houding en beweging, tools voor de geboortepartner
  • 1 Zwangerschapsmassage
  • Continue begeleiding tijdens de bevalling
  • Nagesprek en afronding
Plan een kennismakingsgesprek
Heb je vragen? Stuur me een appje

Prijs

€ 1190,00

(de prijs is exclusief reiskosten en inclusief BTW)

Wil jij mij als doula?

Ben je geïnteresseerd in mijn begeleiding als jouw doula, neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking om te kijken of we een klik hebben en jij het ziet zitten om mij naast je te hebben tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Mijn werkgebied is alles binnen een straal van 30 minuten reizen vanaf de stad Groningen.

Dit vind je vast ook interessant:

Bekijk de data van de zwangerschap groepscursus
Prive cursussen, lessen en consulten